Haal met onze aanpak eenvoudig je toets medisch rekenen

Inhoudsopgave

Haal met onze aanpak eenvoudig je toets medisch rekenen

Stel je voor…

In de klas wordt de lesstof voor medisch rekenen er doorheen geperst. De formules medisch rekenen worden te pas en te onpas gebruikt. Na 15 minuten ben jij de draad al helemaal kwijt. Je laat je niet kennen en thuis ga je zelf aan de gang. Voor jou is het lang geleden dat je zoveel hebt gerekend. En dan heb je ook nog eens die vervelende ‘verhaaltjes sommen’.

Je vraagt je af, hoe krijg ik deze lesstof in m’n hoofd en hoe ga ik die 9 of 10 halen?

Online cursus medisch rekenen

Moeite met medisch rekenen? Dan is onze online-cursus iets voor jou. Hier in behandelen we alle onderdelen die aanbod komen bij de toets medisch rekenen. Bij de cursus zit inbegrepen:

Medisch rekenen; een vak apart

Medisch rekenen, goed uitleggen is een vak apart. Je zult als docent de student door het hele scala aan opgaven heen moeten loodsen. Hoe doe je dat?

Als dyscalculie docent en rekenexpert weet ik, Teun (mede-oprichter rekenexpertonline.n)  waar je op moet letten als je lastige rekenopgaven medisch rekenen uitlegt. Waar moet je op letten als je de opgave uitrekent en hoe zorg je ervoor dat de student zijn/haar zelfvertrouwen weer herpakt? Hoe pak je die vervelende ‘verhaaltjes sommen’ aan?

Als je deze manier van opgaven oplossen bij studenten voor elkaar weet te krijgen, dan scoor je.

Wil jij zonder gedoe en stress je toets medisch rekenen halen en dat ook nog eens in je eigen tempo? Slim! Met onze online cursus medisch rekenen krijg jij alle opgaven stap-voor-stap door mij uitgelegd. Dus drie keer raden wie op zijn of haar toets een vette voldoende (of zelfs een 10) haalt? Precies, jij dus!

Dit leer je in de online cursus

 • De formules medisch rekenen: van elk onderwerp gebruik ik de formules, die nodig zijn om de opgaven uit te rekenen. Daarnaast heb ik, per onderwerp, een overzicht gemaakt van alle tips en formules per onderwerp van verpleegkundig rekenen.
 • De onderwerpen van medisch rekenen: De hele cursus bestaat uit alle onderwerpen binnen het medisch rekenen. Binnen elke hoofdonderwerp is een verdeling gemaakt van meerdere paragrafen, waarin de verschillende opgaven worden uitgelegd. Zo hou je het overzicht. Dit betekent alle opgaven over oplossingen, verdunnen, medicatie tot en met infuus en pompstand
 • Verpleegkundig rekenen sommen en voorbeelden: Mijn online trainingen (voor de niveau’s verzorgende IG, verpleegkundige – 4 en HBO verpleegkundige) zijn zo opgebouwd, dat ik alle sommen van verpleegkundig rekenen stap-voor-stap uitwerk. Ik gebruik heel veel voorbeelden, die ik in de loop van de afgelopen 10 jaar voorbij heb zien komen. Het is belangrijk om veel opgaven van medisch rekenen te blijven oefenen, maar ook dat je van mij alle trucs en tips krijgt om maximaal te scoren
 • Oefentoetsen medisch rekenen: Nadat jij alle onderwerpen van het medisch rekenen hebt doorgenomen, dan heb ik voor al deze verschillende trainingen oefentoetsen van dit medisch rekenen klaargezet. Zo kun jij je kennis nog eens checken. Maak jij deze oefentoets foutloos, dan hoef jij je nergens meer druk om te maken.
 • Medisch rekenen niveau 3, 4 en hbo-v: Al onze cursussen zijn samengesteld voor het specifieke niveau, namelijk die van verzorgende IG, verpleegkundige en HBO verpleegkunde.

Het behalen van je toets medisch rekenen ligt nu binnen handbereik

Voorkom dat je zelf het wiel moet uitvinden om je opgaven medisch rekenen te snappen.

Leer van onze beste trainer, Teun van Hemel

Ik ben rekenexpert en dyscalculie docent Medisch rekenen

 • Expert bij rekenangst en dyscalculie klachten
 • Alle uitlegvideo’s worden rustig stap-voor-stap uitgelegd, zodat iedereen de uitwerking begrijpt
 • Loodst de cursist eenvoudig door die lastige ‘verhaaltjes sommen’
 • Geeft tips, hoe je elke opgave het beste kunt oplossen
 • Leert jou de verhoudingstabel te gebruiken, waardoor je elke opgave foutloos kunt oplossen

Zo haal jij je toets medisch rekenen

Voorkom dat je zelf het wiel moet uitvinden om je opgaven verpleegkundig rekenen te snappen

 • Ik leer jou, hoe je de ‘verhaaltjes sommen’ moet lezen, zonder dat je verzuipt in die ellenlange teksten
 • Ik leer jou, hoe je de verhoudingstabel kunt gebruiken, om de meeste opgaven verpleegkundig rekenen eenvoudig kunt uitrekenen
 • Ik geef je tips, waarvan je graag gewild zou hebben, dat je deze veel eerder had geleerd
 • Ik leg uit, hoe je meeste opgaven medisch rekenen stap-voor-stap leert op te lossen, waardoor je zelfvertrouwen een enorme ‘boost’ krijgt

En dan nog dit…

Uitlegvideo’s leveren betere cijfers op, dan leren uit het boek

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat leren van videobeelden een sterke manier van leren is. Bovendien kun je op elk moment van de dag gebruik maken van de uitleg.

Statisticus en socioloog Manfred te Grotenhuis van de Radboud Universiteit heeft hier onderzoek naar gedaan.

 

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus

Module 1: Omrekenen van gewicht en volume

Leer hoe je de verhoudingstabel slim kunt gebruiken om de meeste opgaven uit te rekenen. Ontdek, hoe je mijn handige tips kunt gebruiken om geen fouten meer te maken in het omrekenen van gewicht en volume.

Module 2: Oplossingen en verdunnen

Heb je ook zo veel moeite in het uitrekenen van die opgaven over oplossingen? Of raak je in paniek, als je veel verschillende soorten opgaven over verdunnen moet uitrekenen?

In deze module leer je, hoe je stap-voor-stap deze opgaven wél begrijpt en hoe je deze opgaven foutloos uitrekent.

Module 3: Zuurstof, vochtbalans en BMI

Wil je kunnen uitrekenen of je voldoende zuurstof tot je beschikking hebt? Of wil je weten of de patiënt een positieve- of negatieve vochtbalans heeft? En wil je alle variaties van de Body Mass Index opgaven kunnen uitrekenen?

In deze module komen al deze onderwerpen aan de orde.

Module 4: Medicatie mg/ml, medicatie% en medicatie IE

Ontdek hoe je met onze vele tips alle medicatie sommen kunt oplossen. Of het nu gaat om medicatie IE, medicatie % of medicatie mg/ml. Met het gebruik van de verhoudingstabel kun je al deze opgaven foutloos oplossen.

Je zult op een gegeven moment ervaren dat je het oplossen van al dit soort opgaven zelfs leuk begint te vinden.

Module 5: Infuus en pompstand

In deze module leer je verschillende opgaven over infuus en spuitpomp op te lossen. Daarnaast zijn er opgaven van infuus en spuitenpomp klaargezet om zelf uit te rekenen.

Uiteraard leg ik ook al deze opgaven stap-voor-stap aan je uit, zodat je weer verder kunt.

Voor wie is deze cursus waardevol?

Er zijn maar een paar aanbieders, die deze kennis in huis hebben om jou voor te bereiden voor deze belangrijke toets. Om te kunnen voldoen aan deze hoge eisen, heb ik een online training medisch rekenen ontwikkelt, die jou deze kansen biedt:

Deze trainingen bieden wij aan voor:

 • Medisch rekenen voor verzorgenden IG
 • Medisch rekenen voor verpleegkundigen
 • Medisch rekenen voor HBO verpleegkunde
 • Een ieder die in de zorg werkt en een opfriscursus nodig heeft
 • Verzorgenden IG – niveau 3: Voor veel verzorgenden IG is het lang geleden dat ze veel hebben gerekend. Met deze training leer ik jou, hoe je opgaven over onder andere oplossingen, infuus en medicatie zonder problemen perfect leert op te lossen.
 • Verpleegkundigen – niveau 4: Ben je onzeker of je het Medisch rekenen nog wel beheerst. Deze praktische training brengt je weer snel op het niveau. Hierdoor voel je je weer zeker in al het rekenwerk.
 • HBO-studenten – niveau 5: moeten voor hun opleiding een 10 halen. Deze studenten zullen complexe medische opgaven moeten kunnen oplossen. Met mijn online training leer je alle opgaven heel gestructureerd op te lossen, zonder dat je verdwaalt in alle lappen tekst.
 • Een ieder die in de zorg werkt en een opfriscursus nodig heeft: Is het al jaren geleden dat je je intensief bezig hebt gehouden met het medisch rekenen? Met mijn online training ga jij stap-voor-stap door alle onderwerpen, zodat je met veel vertrouwen de meeste medicatieopgaven kunt maken.

Geef jezelf dus de beste voorbereiding op je toets medisch rekenen!

 

L

Mischien ook interessant?

Medisch rekenen | 3 tips opgaven infuussommen

Inleiding Het oplossen van infuussommen kan een hele opgave zijn. Veel

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE %

Opgave Toos Hulshof is heel erg verward. Het eten gaat erg

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE IE

Inleiding De sterkte van medicijnen wordt soms in Internationale Eenheden (IE)

Scroll naar boven