MBO rekenen | breuken, procenten en decimale getallen + oefenopgave

Inhoudsopgave

Inleiding

In het MBO is rekenen belangrijk, vooral als het gaat om breuken, procenten en decimale getallen. In dit artikel laten we je zien waarom deze wiskundige dingen niet alleen handig zijn voor school, maar ook voor gewone dingen in het leven. Met onze eenvoudige uitleg en stappen leer je makkelijk en word je zelfverzekerder in het gebruiken van breuken, procenten en decimale getallen

Online cursus rekenen voor het MBO

Moeite met rekenen? Dan is onze online cursus voor het MBO iets voor jou. 

Oefenopgave + uitlegvideo

Wim is zijn huis aan de buitenkant aan het verven. Hij heeft inmiddels 1/8 deel geverfd. Hoeveel procent moet Wim nog verven?

Uitrekenen

Iedereen weet dat ½ in procenten 50% is. ¼ lukt vaak ook nog wel (25%)

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Dat ½ gelijk is aan 50% bereken je zo: 1 : 2 x 100 = 50%

In de opgave staat dat het huis inmiddels voor 1/8 e deel is geverfd. Dat betekent dat 7/8 e deel nog geverfd moet worden.

In procenten is dit: 7 : 8 x 100 = 87,5%

Uitlegvideo

Bekijk de uitlegvideo voor meer details

De rol van oefenen in het versterken van rekenvaardigheden

Waarom is consistent oefenen zo belangrijk bij het beheersen van breuken, procenten en decimalen? Het antwoord ligt in het concept van cognitieve versterking. Door herhaaldelijk te oefenen, verankeren studenten deze wiskundige principes in hun geheugen en ontwikkelen ze een intuïtief begrip van hoe ze in verschillende situaties moeten worden toegepast. Oefening bouwt niet alleen vertrouwen op, maar bevordert ook een dieper begrip en een snellere reactie op de rekenvaardigeheden.

In een wereld die steeds digitaler wordt, bieden wij (rekenexpertonline) een waardevolle aanvulling op traditionele leermethoden. Hier komt de expertise van onze rekenexpert Teun, met meer dan 10 jaar ervaring in rekenonderwijs, tot zijn recht. De online cursussen zijn ontworpen met het oog op de specifieke behoeften van MBO-studenten en bieden een gestructureerde, stapsgewijze benadering. Alle onderwerpen komen aanbod die worden getoetst bij het eindexamen rekenen. Dit zijn procenten, verhoudingen, omtrek, oppervlakte, inhoud, tabellen, diagrammen en grafieken.

De voordelen van online oefenen zijn talrijk. Het stelt studenten in staat om op hun eigen tempo te leren, toegang te krijgen tot materiaal waar en wanneer het hen uitkomt,. Hierdoor kunnen studenten  hun zelfvertrouwen vergroten bij het oplossen van rekenkundige vraagstukken in uiteenlopende situaties.

L

Mischien ook interessant?

Medisch rekenen | 3 tips opgaven infuussommen

Inleiding Het oplossen van infuussommen kan een hele opgave zijn. Veel

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE %

Opgave Toos Hulshof is heel erg verward. Het eten gaat erg

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE IE

Inleiding De sterkte van medicijnen wordt soms in Internationale Eenheden (IE)

Scroll naar boven