MBO rekenen | Omtrek uitrekenen doe je zo + oefenopgave

Inhoudsopgave

Inleiding

In het mbo is het belangrijk om de omtrek te kunnen berekenen, het is namelijk een onderdeel van de rekentoets. Het begrijpen en toepassen van deze wiskundige vaardigheid is niet alleen nodig voor goede cijfers, maar het helpt ook in verschillende beroepsvelden.In dit artikel behandelen we een oefenopgave over het bereken van omtrek. Als je een goede rekenaar wil worden is het namelijk van essentieel belang om veel en vaak te oefenen. 

Online cursus rekenen voor het MBO

Moeite met rekenen? Dan is onze online cursus voor het MBO iets voor jou. 

Oefenopgave + uitlegvideo

Een schapenboer wil een stukje land omheinen met 2 stukken draad. De lengte van het stukje land is:

Lengte = 50 meter

Breedte = 40 meter

Hoeveel hm draad is hij nodig?

Tip

Tip: formule omtrek = (2 x lengte) + (2 x breedte)

Uitrekenen

Ten eerste: als je bovenstaande tekst krijgt, zorg ervoor dat je ‘2 stukken draad’ omcirkelt. Als je de getallen in de formule zet, krijg je het volgende: (2 x 50 mtr) + (2 x 40 mtr) = 180 meter. Dit is de lengte van 1 draad.

In deze opgave gaat het om 2 draden. Dus 2 x 180 meter = 360 meter. Deze 360 meter zal naar hm omgerekend moeten worden.

360 mtr : 10 : 10 = 3,6 hm

Uitlegvideo

We hebben de hele opgave ook nog eens uitgebreid behandelt in een handige uitlegvideo.

De verplichte MBO Rekentoets: Hoe haal je een voldoende?

In het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) vormt de rekentoets een verplicht onderdeel van het curriculum. Deze test, die de wiskundige vaardigheden van studenten beoordeelt, is van vitaal belang voor hun academische vooruitgang en toekomstige beroepssuccessen. In dit artikel onderzoeken we de essentie van de verplichte rekentoets binnen het MBO, benadrukken we het belang ervan en delen we tips om deze uitdaging met vertrouwen tegemoet te treden.

Waarom is de MBO Rekentoets Verplicht?

De verplichte rekentoets binnen het MBO is ontworpen om de rekenvaardigheden van studenten te evalueren en te waarborgen dat zij over de noodzakelijke basis beschikken om met succes hun beroepsleven in te stappen. Of je nu kiest voor een technisch, zorg- of commercieel beroep, rekenvaardigheid blijft een universele competentie die doorslaggevend is in tal van professionele situaties.

Belangrijke aspecten van de MBO Rekentoets

De rekentoets omvat diverse onderdelen, waaronder het berekenen van oppervlakten, het omgaan met breuken en het begrijpen van meetkundige concepten. Een goede beheersing van deze onderwerpen is niet alleen cruciaal voor het behalen van de rekentoets, maar het legt ook een solide basis voor het oplossen van praktische vraagstukken in het dagelijks leven en op de werkvloer.

Tips voor om je rekentoets te halen

  1. Praktisch Oefenen: Focus op praktische oefeningen die relevant zijn voor je gekozen beroep. Dit maakt het leren niet alleen effectiever, maar ook bruikbaar in je toekomstige carrière.
  2. Gebruik Hulpmiddelen: Maak gebruik van online hulpmiddelen en apps die specifiek zijn ontworpen voor het verbeteren van rekenvaardigheden op MBO-niveau. Deze interactieve middelen kunnen het leerproces leuker en boeiender maken.

  3. Begrijp de Context: Probeer niet alleen rekenkundige problemen op te lossen, maar begrijp ook de context ervan. Dit helpt niet alleen bij het behalen van de rekentoets, maar zorgt er ook voor dat je de geleerde vaardigheden kunt toepassen in realistische situaties.

  4. Vraag Hulp: Als je bepaalde concepten moeilijk vindt, aarzel dan niet om hulp te vragen. Docenten, medestudenten en online forums kunnen waardevolle ondersteuning bieden.

Door het belang van de MBO rekentoets te begrijpen en actief te werken aan het verbeteren van je rekenvaardigheden, leg je een sterke basis voor toekomstig succes in je beroepsveld. Blijf gefocust, oefen regelmatig en neem de uitdaging met vertrouwen aan. Het behalen van de MBO rekentoets opent de deur naar talloze mogelijkheden in jouw professionele reis.

L

Mischien ook interessant?

Medisch rekenen | 3 tips opgaven infuussommen

Inleiding Het oplossen van infuussommen kan een hele opgave zijn. Veel

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE %

Opgave Toos Hulshof is heel erg verward. Het eten gaat erg

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE IE

Inleiding De sterkte van medicijnen wordt soms in Internationale Eenheden (IE)

Scroll naar boven