WisCat | rekenen met procenten doe je zo + oefenopgave

Inhoudsopgave

Inleiding

Procenten zijn een centraal onderdeel van de WisCat toets.  Bij deze rekentoets is het cruciaal om te weten hoe je procenten kunt berekenen, omdat ze vaak voorkomen in verschillende vraagstukken. Dit artikel zal niet alleen uitleggen wat procenten zijn, maar ook praktische tips bieden over hoe je met procenten kunt omgaan. Of het nu gaat om het berekenen van kortingen, het begrijpen van groeipercentages, of andere toepassingen, procentuele berekeningen zijn onmisbaar in het dagelijks leven en zeker in het onderwijs. 

Online cursus WisCat

Moeite met rekenen? Dan is onze online cursus iets voor jou

Oefenopgave + uitlegvideo

Pauline en Charissa doen aan ‘shop till you drop’. Pauline ziet een leuke jas waarop 20% korting wordt gegeven. Met de klantenkaart krijgt Pauline nog eens 10% kassa korting. De oorspronkelijke prijs van de ja is € 250,-. Bij het afrekenen van de jas is Pauline het niet eens met het bedrag dat zij moet betalen. De kassière heeft als prijs € 180,- . Pauline is het daar niet mee eens en zegt dat de prijs € 175,- moet zijn.

Wie heeft er gelijk? De kassière of Pauline? Leg met een berekening dit uit.

Uitlegvideo

De uitleg voor deze opgave is beschikbaar in de vorm van een uitlegvideo. Als je meer van deze video’s wilt ontvangen, vergeet dan niet om je te abonneren op ons YouTube-kanaal. 

Online cursus Wiscat: gegarandeerd een voldoende

Als PABO student speelt rekenen een cruciale rol in je opleiding en toekomstige carrière als leerkracht. Rekenvaardigheden gaan verder dan enkel het beantwoorden van vragen op een toets. Het vormt de basis voor de uitleg voor toekomstige generaties

Een van de uitdagingen waar je als PABO student mee te maken krijgt, is de WisCat rekentoets. Deze test beoordeelt niet alleen je rekenkundige kennis, maar ook je vermogen om deze kennis toe te passen in praktische situaties. Het behalen van deze toets is niet alleen een academische prestatie, maar het bevestigt ook dat je klaar bent om effectief les te geven.

Rekenexpertonline biedt online cursussen aan speciaal voor de WisCat rekentoets. Of je nu moeite hebt met procenten, verhoudingen, of andere rekenkundige concepten, deze cursus biedt stapsgewijze uitleg en oefeningen om je vaardigheden te versterken.

De voordelen van RekenexpertOnline gaan verder dan enkel voorbereiding op de WisCat rekentoets. De cursussen zijn ontwikkeld door Teun, een ervaren docent met meer dan 10 jaar ervaring in het geven van rekenonderwijs. Zijn expertise garandeert dat de cursussen niet alleen relevant zijn voor de toets, maar ook praktische toepasbaarheid hebben in het klaslokaal.

Daarnaast is de aanpak van RekenexpertOnline gericht op begrijpen en toepassen. In plaats van formules uit je hoofd te leren, leer je de logica achter de concepten begrijpen. Dit is van onschatbare waarde in de klas, waar je niet alleen informatie overdraagt, maar ook begrip wilt stimuleren.

Bovendien biedt RekenexpertOnline ondersteuning. Als je ergens vastloopt, zijn er docenten beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Dit betekent dat je niet alleen leert, maar dat je ook een ondersteunend netwerk hebt om op terug te vallen.

In het kort: als PABO student is investeren in je rekenvaardigheden een investering in je toekomst als leerkracht. De WisCat rekentoets is een uitdaging, maar met de cursussen van Rekenexpertonline heb je de tools en begeleiding die je nodig hebt om deze uitdaging met succes aan te gaan. Bereid je voor op een zelfverzekerde start van je carrière in het onderwijs met sterke rekenvaardigheden als een solide basis.

L

Mischien ook interessant?

Medisch rekenen | 3 tips opgaven infuussommen

Inleiding Het oplossen van infuussommen kan een hele opgave zijn. Veel

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE %

Opgave Toos Hulshof is heel erg verward. Het eten gaat erg

Medisch rekenen | opgaven over MEDICATIE IE

Inleiding De sterkte van medicijnen wordt soms in Internationale Eenheden (IE)

Scroll naar boven